Panteră neagră în libertate într-o pădure din Luxembourg

Pantera neagră, care a fost căutată în nord-estul Franţei timp de câteva săptămâni, şi a fost văzută cel mai recent, în septembrie, în Belgia, a fost reperată în acest week-end în Luxembourg, a comunicat, luni, poliţia.

2247 afișări
Imaginea articolului Panteră neagră în libertate într-o pădure din Luxembourg

Panteră neagră în libertate prin pădurile din Belgia şi Luxembourg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Poliţia a fost alertată duminică, la 15.30, de o doamnă care susţinea că a văzut o panteră neagră într-o zonă industrială în Grevenmacher, un oraş de frontieră situat la 20 de kilometri de oraşul belgian Arlon şi 12 kilometri de oraşul francez Longwy", a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei, Vic Reuter, citat de AFP.

"Am trimis mai multe patrule, care operează cu câini, dar şi un elicopter de poliţie cu un aparat de fotografiat termic, iar după cercetări de câteva ore, nu s-a găsit nimic", a adăugat el.

Căutările au fost întrerupte dumincă după-amiază.

Poliţia din Luxemburg a luat informaţiile în "serios", deoarece prezenţa "pisicii" a fost raportată de mai multe săptămâni în urmă, în regiunea Ardeni.

La începutul lunii septembrie, mai mulţi martori au spus că au observat pisica la câţiva kilometri de o biserică, în pădurea Anlier.

Căutarea panterei a început în Meurthe-et-Moselle (nord-estul Franţei), când cineva a reclamat că a văzut, în 24 august, o pisică mare în pădurile de oraşul Réhon.

În zona respectivă a fost găsită o amprentă de felină mare, ca cea a panterei neagre, potrivit Oficiului francez pentru vânătoare şi de animale sălbatice (ONCFS ).

Apoi, mai mulţi martori au susţinut că au văzut felina în Franţa, între care şi un profesor de ştiinţe naturale.

Circurile şi grădinile zoologice din regiune, au raportat pierderile de orice animal sălbatic, în această perioadă.

"Dacă a fost crescute în captivitate, atunci aceasta nu prezintă un pericol", a decalarat un reprezentat al ONCFS.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici