Papa a vorbit despre expansionism şi imperialism în Ucraina în faţa unor lideri ortodocşi

Papa a vorbit despre expansionism şi imperialism în Ucraina adresându-se unor lideri ortodocşi şi făcând referire la politica Rusiei, potrivit Reuters.

463 afișări
Imaginea articolului Papa a vorbit despre expansionism şi imperialism în Ucraina în faţa unor lideri ortodocşi

Papa a vorbit despre expansionism şi imperialism în Ucraina în faţa unor lideri ortodocşi

Papa Francisc a acuzat joi implicit Rusia de „cucerire armată, expansionism şi imperialism" în Ucraina, calificând conflictul drept un „război de agresiune crud şi fără sens".

Papa a vorbit la Roma în faţa unei delegaţii de lideri ortodocşi şi s-a referit la acest conflict ca fiind unul care îi ridică pe creştini unii împotriva altora.

Atât Rusia, cât şi Ucraina sunt predominant creştine ortodoxe, dar în Ucraina există o minoritate catolică considerabilă.
„Reconcilierea între creştinii despărţiţi, ca mijloc de a contribui la pacea între popoarele aflate în conflict, este o consideraţie extrem de oportună în aceste zile, în timp ce lumea noastră este perturbată de un război de agresiune crud şi lipsit de sens, în care mulţi, foarte mulţi creştini se luptă între ei", a spus Papa.

Papa le-a mai spus vizitatorilor ortodocşi că toţi trebuie „să recunoască faptul că cucerirea armată, expansionismul şi imperialismul nu au nimic de-a face cu împărăţia pe care a proclamat-o Isus".

A fost a doua zi consecutivă în care Papa a vorbit despre conflictul din Ucraina. Miercuri, el a condamnat bombardarea unui centru comercial aglomerat din oraşul Kremenciuk, numindu-l „ultimul dintr-o serie de atacuri barbare" împotriva Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici