Papa Benedict al XVI-lea, în vizită în Liban: Primăvara arabă este un lucru pozitiv

Papa Benedict al XVI-lea a considerat vineri pozitive revoltele Primăverii arabe care au condus la îndepărtarea de la putere a regimurilor dictatoriale în Tunisia, Egipt şi Yemen.

291 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict al XVI-lea, în vizită în Liban: Primăvara arabă este un lucru pozitiv

Papa Benedict al XVI-lea, în vizită în Liban: Primăvara arabă este un lucru pozitiv (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primăvara arabă este un lucru pozitiv, o dorinţă pentru mai multă democraţie, libertate, cooperare, unei identităţi arabe renăscute", le-a spus jurnaliştilor în avionul care-l ducea de la Roma la Beirut, pentru prima sa vizită în Liban.

"Acest strigăt de libertate, care vine din partea unui tineret mai favorizat cultural, profesional, care doreşte să participe la viaţa politică şi socială este o promisiune, un lucru foarte pozitiv şi a fost salutat de către creştinii noştri", a explicat el.

"Dar, adaugă Suveranul Pontif, ştim că strigătul libertăţii atât de important, atât de pozitiv, prezintă riscul de a uita un aspect fundamental al libertăţii, toleranţa faţă de celălalt. Trebuie să facem orice pentru ca ideea de libertate să meargă în direcţia corectă".

În opinia Papei, "demnitatea arabă renăscută implică reînnoirea «vieţii împreună», toleranţa majorităţii şi minorităţii. Libertatea trebuie să corespundă unui dialog mai mare, nu dominării unora de către alţii".

"Fundamentalismul este întotdeauna o falsificare a religiei. Misiunea Bisericii şi a religiilor este de a se purifica. Trebuie să arate clar că fiecare om este o imagine a lui Dumnezeu pe care trebuie să o respectăm", le-a spus Suveranul Pontif jurnaliştilor care l-au însoţit în timpul călătoriei cu avionul de la Roma la Beirut.

De asemenea, în ceea ce priveşte Siria, unde un conflict între forţele regimului şi opoziţie a provocat moartea a peste 27.000 de persoane, Papa Benedict al XVI-lea a declarat că "importul de arme trebuie să înceteze (...) întrucât în absenţa acestuia războiul nu poate continua".

"Trebuie să cerem oamenilor politici să se angajeze în mod real, cu toată forţa lor, (...) pentru pace, împotriva violenţei", a adăugat Suveranul Pontif.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici