Papa Francis îndeamnă cetăţenii din Peru să combată "flagelul" corupţiei

Papa Francis a făcut un apel la combaterea corupţiei în Peru, condamnând corupţia drept un "virus social" care infectează toate aspectele vieţii în America Latină, informează site-ul agenţiei The Associated Press.

175 afișări
Imaginea articolului Papa Francis îndeamnă cetăţenii din Peru să combată "flagelul" corupţiei

Papa Francis îndeamnă cetăţenii din Peru să combată "flagelul" corupţiei

"Tot ceea ce se face pentru a combate acest flagel social merită cea mai mare atenţie şi ajutor din partea noastră (…) Aceasta este o luptă care ne implică pe toţi", a spus şeful Bisericii Romano-Catolice, într-un discurs la Lima.

La câteva ore după ce a deplâns distrugere pădurii amazoniene din Peru, Papa Francis l-a avertizat pe preşedintele peruan Pedro Pablo Kuczynski că o altfel de formă de degradare a mediului, mai subtilă, este corupţie.

În timp ce pontiful argentinian a condamnat corupţia şi în călătoriile sale anterioare prin diverse ţări din lume, însă este rar să menţioneze acest aspect alături de un lider politic, mai ales unul afectat de scandaluri de corupţie, cum este cazul lui Kuczynski.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici