Papa Francisc: „Migraţia nu este o ameninţare pentru creştinism”

  • Papa Francisc, un puternic avocat al drepturilor refugiaţilor, a precizat într-o nouă carte că migraţia nu reprezintă o ameninţare pentru creştinism.
  • A respinge un migrant care se luptă, indiferent de credinţa sa religioasă, din teama de a dilua cultura creştină reprezintă o interpretare greşită atât a creştinismului, cât şi a culturii”, a spus el.
  • „Migraţia este o ameninţare la adresa creştinismului decât în ​​mintea celor care beneficiază din a pretinde că este."
791 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: „Migraţia nu este o ameninţare pentru creştinism”

Papa Francis: „Migraţia nu este o ameninţare pentru creştinism”

Pontiful a făcut comentariile în „Let Us Dream”, o nouă carte scrisă în conversaţie cu biograful britanic Austen Ivereigh.
 
Papa, nepotul unor emigranţi italieni care s-au stabilit în Argentina, îşi exprimă în mod regulat solidaritatea cu migranţii care traversează Marea Mediterană, plângând pe cei care îşi pierd viaţa şi denunţând ţările bogate care nu reuşesc să îi primească., relatează Euronews.
 
"Demnitatea popoarelor noastre cere coridoare sigure pentru migranţi şi refugiaţi, astfel încât aceştia să poată trece fără teamă din zone periculoase în zone mai sigure", a precizat Papa Francis  în carte.
 
"Este inacceptabil să descurajăm imigraţia lăsând sute de migranţi să moară în încercarea de a traversa mare sau în călătorii în deşert. Domnul ne va cere să explicăm fiecare dintre aceste decese".
 
El a condamnat, în cartea ce va fi publicată la scară largă pe 1 decembrie, liderii care „îşi canalizează resentimentele şi ura împotriva duşmanilor imaginaţi pentru a distrage atenţia de la problemele reale”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici