Papa Francisc a prezentat condoleanţe familiei Foley

Papa Francisc a sunat joi familia jurnalistului american decapitat de către jihadişti din cadrul grupării Statul Islamic (SI) pentru a-i prezenta condoleanţe, a anunţat pe Twitter un preot apropiat de familia Foley.

477 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a prezentat condoleanţe familiei Foley

Papa Francisc (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

SI a difuzat marţi o înregistrare video în care prezintă decapitarea lui James Foley, în vârstă de 40 de ani, răpit în Siria la sfârşitul lui 2012, şi ameninţă că vor mai ucide un jurnalist ca represalii la atacurile aeriene americane în Irak.

"Papa Francisc a sunat familia lui #JamesFoley în această după-amiază la reşedinţa de la New Hampshire. Familia era emoţionată şi recunoscătoare", a scris părintele James Martin, un preot iezuit apropiat de familia Foley.

Un oficial de la Vatican "mi-a dat permisiunea de împărtăşi vestea. Fie ca #JamesFoley să se odihnească în pace", a adăugat el.

Reporter experimentat, James Foley a acoperit conflictul din Libia după care a mers în Siria, unde a relatat despre protestele faţă de regimul lui Bashar al-Assad pentru site-ul de ştiri GlobalPost, Agenţia France-Presse şi altele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici