Papa Francisc ar putea demisiona din cauza problemelor de sănătate

Circulă zvonuri că Papa Francisc ar putea demisiona după ce a anunţat că va participa la un festival iniţiat de un papă din secolul al XIII-lea care şi-a dat demisia. Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea, a demisionat din acelaşi motiv în 2013.

2577 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc ar putea demisiona din cauza problemelor de sănătate

Papa Francisc ar putea demisiona din cauza problemelor de sănătate

Speculaţiile conform cărora papa de 85 de ani ar putea să calce pe urmele predecesorului său Benedict al XVI-lea şi să renunţe la postul său au fost propagate la începutul lunii mai, când a apărut în public folosind un scaun cu rotile pentru prima dată, după ce a suferit o operaţie minoră pentru a trata o durere de genunchi. 

Zvonurile au luat amploare când a luat decizia neobişnuită de a găzdui un consistoriu pe 27 august pentru a numi noi cardinali, dintre care unii vor fi eligibili pentru a alege succesorul pontifului la următorul conclav, transmite The Guardian

A doua zi, Francisc va călători la L'Aquila, oraşul Abruzzo devastat de un cutremur în 2009, pentru festivalul Perdonanza Celestiniana, în cadrul căruia va vizita catedrala care găzduieşte mormântul lui Celestin al V-lea, un papă pustnic care a demisionat în 1294 după doar cinci luni. Benedict a vizitat  mormântul în 2009, lăsând în urmă fura sa de paliu despre care unii comentatori de la acea vreme spuneau că a fost un gest simbolic înaintea propriei sale demisii, care a venit în 2013. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici