Papa Francisc: "Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci"

Papa Francisc a declarat sâmbătă, într-o întâlnire cu jurnalişti la Vatican, că doreşte "o Biserică săracă, pentru săraci".

1380 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: "Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci"

Papa Francisc: "Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci"

"Aş vrea atât de mult o Biserică săracă, pentru săraci", le-a spus Suvernaul Pontif jurnaliştilor.

Noul Papă a explicat anterior de ce a ales numele de Francisc, referindu-se la Sfântul Francisc din Assisi, sfântul săracilor.

"Francisc este numele păcii, aşa mi-a intrat în inimă acest nume", a spus el.

"În timpul alegerii, mă aflam alături de arhiepiscopul din São Paulo Claudio Hummes, un mare prieten (...). Atunci când lucrurile au devenit periculoase, el m-a consolat. Când voturile (în favoarea mea) au atins două treimi, m-a îmbrăţişat şi mi-a spus «Nu îi uita pe săraci!»", a declarat Papa argentinian.

"Imediat, în legătură cu săracii, m-am gândit la Francisc din Assisi (...), omul sărăciei, omul păcii", a adăugat Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici