Papa Francisc, către mamele prezente duminică în Capela Sixtină: Simţiţi-vă libere să alăptaţi aici

Papa Francisc a botezat 33 de copii în Capela Sixtină din Roma, duminică, şi le-a spus mamelor acestora să se simtă libere să îi alăpteze, dacă bebeluşii încep să plângă sau dacă li se face foame.

1216 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, către mamele prezente duminică în Capela Sixtină: Simţiţi-vă libere să alăptaţi aici

Papa Francisc, către mamele prezente duminică în Capela Sixtină: Simţiţi-vă libere să alăptaţi aici (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mamelor, alăptaţi-vă copiii chiar şi acum, dacă plâng sau dacă li se face foame, alăptaţi-i aici, nu vă faceţi griji", a declarat papa Francisc, îndepărtându-se de textul oficial pe care îl pregătise pentru acel eveniment.

Textul homeliei sale conţinea fraza "daţi-le lapte", însă suveranul pontif a înlocuit-o cu termenul italian "allattateli", care înseamnă "alăptaţi-i" şi le-a spus mamelor din Capela Sixtină să nu ezite să facă acest lucru.

În timp ce bebeluşii - 20 de fetiţe şi 13 băieţi - botezaţi în Capela Sixtină, celebră pentru frescele pictate de Michelangelo, au început să plângă, papa Francisc a cerut credincioşilor prezenţi la slujbă să îşi amintească de mamele sărace care trăiesc în alte părţi ale lumii, "care sunt prea multe, din păcate, şi care nu pot să ofere mâncare copiilor lor".

Chiar înainte ca papa să îşi citească homelia, cel puţin una dintre mame a fost văzută în timp ce îşi alăpta bebeluşul.

Botezul este un ritual religios prin care bebeluşii sau persoanele care acceptă să se convertească sunt iniţiate în credinţa creştină. Papa Francisc a turnat apă pe frunţile copiilor în timpul acestui ritual religios.

Capela Sixtină, pe care Michelangelo a decorat-o cu fresce spectaculoase în secolul al XVI-lea, este sala în care cardinalii catolici îl aleg pe papă în timpul unor conclavuri secrete. Francisc a devenit primul papă non-european în urma unui conclav organizat în această capelă pe 13 martie 2013.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici