Papa Francisc cere, în predica rostită de Paşte, depăşirea stării de păcat: Învierea lui Hristos este eliberarea din robia morţii

Învierea lui Hristos reprezintă eliberarea omului din robia păcatului şi a morţii, constituie trecerea la viaţa veşnică, a afirmat Papa Francisc în predica "Urbi et Orbi" rostită de Paşte, Suveranul Pontif cerând depăşirea stării de păcat, denunţând războaiele şi crizele din întreaga lume.

1208 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc cere, în predica rostită de Paşte, depăşirea stării de păcat: Învierea lui Hristos este eliberarea din robia morţii

Papa Francisc cere depăşirea stării de păcat: Învierea lui Hristos este eliberarea din robia morţii (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

"Astăzi, în întreaga lume, Biserica reînnoieşte mesajul plin de uimire al primilor Ucenici: «Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat, aşa cum profeţise!»”, a declarat Papa Francisc în predica adresată "Oraşului (Roma) şi Lumii" ("Urbi et Orbi") rostită în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican după oficierea slujbei din Duminica Paştelui.

"Vechea sărbatoare a Paştelui ebraic, care marca eliberarea poporului evreu din sclavie, culminează cu Învierea lui Hristos, care ne-a eliberat din robia păcatului şi a morţii, deschizându-ne drumul spre viaţa veşnică. Fiecare dintre noi, când ne lăsaăm dominaţi de păcat, ne pierdem de drumul cel bun şi umblăm ca nişte oi rătăcite. Dar Dumnezeu Însuşi, Păstorul nostru, a venit să ne caute, iar pentru a ne salva s-a coborât pe Sine până la umilirea pe Cruce. Dar astăzi putem spune: A înviat Pastorul cel bun care pentru turma Sa a mers până la moarte; Aleluia!", a afirmat şeful Bisericii Catolice.

TITLURILE ZILEI

"Astăzi, Biserica repetă, cântă şi strigă de bucurie: Hristos a Înviat! Dar, dacă Domnul a înviat, cum pot avea loc atât de multe nenorociri, boli, cazuri de trafic de persoane, războaie, distrugeri, mutilări, acte de răzbunare şi de ură. Unde este Domnul? El este acolo, ne priveşte de pe Cruce, pentru că, după atâta suferinţă, este mereu Învierea. Aceasta nu trebuie să fie doar o sărbătoare cu multe flori, este mult mai mult: este taina pietrei date la o parte, care devine temelia existenţei noastre. În actuala cultură a marginalizării, (...) această piatră devine sursă de viaţă. Chiar şi noi, pietre mici pe acest tărâm al durerii, avem cu toţii sens dacă credem în Hristos", a adăugat Suveranul Pontif.

"Păstorul Înviat iese în căutarea tuturor celor care sunt rătăciţi în labirintul singurătăţii şi marginalizării; iese în întâmpinarea lor prin intermediul fraţilor şi surorilor care ştiu să se apropie cu respect şi afecţiune, care ştiu le transmită acestor oameni un mesaj care nu este uitat niciodată, care cere prietenia cu Dumnezeu. Păstorul Înviat poartă poverile celor care sunt victime ale formelor vechi şi noi de sclavie: muncilor care dezumanizează, formelor de trafic, de exploatare şi discriminare, dependenţelor grave. Poartă poverile copiilor şi adolescenţilor care sunt privaţi de libertate şi sunt exploataţi, ale celor care sunt răniţi de violenţele familiale", a subliniat Papa Francisc, potrivit cotidianului Il Messaggero.

"Păstorul Înviat este alături de cei forţaţi să îşi părăsească ţările din cauza conflictelor armate, a atacurilor teroriste, a secetei, a regimurilor represive", a explicat Suveranul Pontif, denunţând traficul de armament şi cerând încetarea războaielor în Orientul Mijlociu, Sudanul de Sud, Somalia, Republica Democrată Congo, Yemen şi Ucraina.

"Fie ca Domnul Înviat Fie să nu înceteze să binecuvinteze continentul european, pentru a le oferi speranţă celor care trec prin momente de criză şi prin dificultăţi, mai ales din cauza lipsei locurilor de muncă pentru tineri", a continuat Papa Francisc.

Şeful Bisericii Catolice a reamintit că anul acesta Paştele este celebrat în aceeaşi zi şi de Biserica Ortodoxă.

"Dragi fraţi şi surori, anul acesta, creştinii de toate confesiunile celebrează împreună Paştele. Astfel, se aude dintr-o singură voce în orice parte a lumii anunţul cel mai frumos: "Adevărat a Înviat Hristos, aşa cum profeţise!». El, care a învins întunericul păcatului şi morţii, să ne dea pace în toate zilele! Să aveţi Paşte fericit!", a încheiat Papa Francisc.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici