Papa Francisc critică exploatarea domestică a copiilor: "Este o adevărată sclavie!"

Papa Francisc a lansat miercuri un "apel împotriva exploatării copiilor prin munca domestică", un "fenomen regretabil, în continuă creştere", îndeosebi în ţările sărace şi care afectează mai ales fetele.

508 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc critică exploatarea domestică a copiilor: "Este o adevărată sclavie!"

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Există milioane de minori, majoritatea fete, care cad victime acestei forme ascunse de exploatare, care include adesea şi abuzuri sexuale, rele tratamente sau discriminare", a declarat Papa, în încheierea audierii sale generale săptămânale, în faţa a 60.000 de persoane adunate în Piaţa Sfântul Petru.

Papa argentinian, care s-a exprimat cu ocazia Zilei Mondiale privind munca minorilor, şi-a exprimat "dorinţa aprinsă ca întreaga comunitate internaţională să poată lua măsuri mai eficiente pentru a combate această veritabilă problemă". "Este o adevărată sclavie!", a exclamat el.

"Toţi copiii ar trebui să poată să se joace, să studieze să se roage şi să se dezvolte în propriile familii, într-un mediu armonios, de dragoste şi linişte: este dreptul lor şi este datoria noastră", a afirmat el cu hotărâre, subliniind că "o copilărie liniştită le permite copiilor să privească cu încredere viaţa şi viitorul". "Vai de cei care sufocă în ei elanul plin de bucurie al speranţei", a avertizat el.

Înaintea ultimei binecuvântări, în timpul catehezei, Papa a subliniat că "Dumnezeu nu aparţine niciunui popor", că se adresează fiecăruia, "fără diferenţe", "chiar şi celui care se simte îndepărtat, temător sau indiferent".

Amintind de prezenţa diavolului în lume, după cum o face adesea, Papa, un tribun desăvârşit, a cerut în două rânduri mulţimii să repete alături de el "Dumnezeu este cel mai puternic": "Vă rog, rostiţi cu voce tare împreună cu mine!".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici