Papa Francisc face referire la atentatele din Bruxelles în mesajul transmis la Slujba de Înviere: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă" - VIDEO

Papa Francisc a făcut apel la speranţă în Slujba de Înviere de sâmbătă noapte susţinută la Bazilica Sfântul Petru din Vatican, în contextul atentatelor teroriste din Bruxelles, declarând că deznădejdea şi frica nu trebuie să domine populaţia şi să o subjuge prin pesimism, relatează Associated Press.

447 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc face referire la atentatele din Bruxelles în mesajul transmis la Slujba de Înviere: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă" - VIDEO

Papa Francisc face referire la atentatele din Bruxelles în mesajul transmis la Slujba de Înviere: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă" - VIDEO

Suvernul Pontin a declarat că bucuria pe care o aduce Paştele este o lecţie pentru creştinii credincioşi care trebuie să se distanţeze de atitudini pesimiste care îi pot "încarcera" pe oameni în ei înşişi.

"Vedem şi vom continua să vedem probleme de ambele părţi, şi în interiorul nostru şi în afară. Vor fi întotdeauna acolo", a spus papa, dar a insistat: "Să nu lăsăm deznădejdea şi frica să ne cuprindă şi să ne controleze inimile".

"Azi ne celebrăm speranţa", a continuat Suveranul Pontif. "Este atât de necesară azi", a adăugat Francisc.

Mesajul sărbătorii Paştelui face apel la Învierea lui Hristos şi "trezeşte şi învie speranţa în inimile umbrite de tristeţe", a pledat papa.

În cadrul ceremoniei de la Vatican de sâmbătă seară, au fost botezaţi 12 adulţi din China, Coreea de Sus şi alte ţări din lume.

Papa Francisc a condamnat "violenţele fără precedent" comise de militanţii islamişti, acuzând, în timpul slujbei din Vinerea Mare, că acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profanează numele lui Dumnezeu.

Duminică, Suveranul Pontif va ţine tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi", adresată întregii lumi, din balconul central al Basilicii Sfântul Petru.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici