Papa Francisc în Maroc: Chestiunea migraţiei nu va fi niciodată rezolvată prin ridicarea de bariere

Papa Francisc, aflat într-o vizită de două zile în Maroc, a îndemnat lumea să-şi schimbe atitudinea faţă de imigranţi, să le respecte drepturile şi demnitatea, în contextul în care mii dintre aceştia au murit în încercarea de a ajunge în Europa, informează agenţia de ştiri Dpa.

439 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc în Maroc: Chestiunea migraţiei nu va fi niciodată rezolvată prin ridicarea de bariere

Papa Francisc în Maroc: Chestiunea migraţiei nu va fi niciodată rezolvată prin ridicarea de bariere

Imigranţii trebui consideraţi "persoane, nu numere", a declarat Suveranul pontif în cadrul unei ceremonii oficiale la Rabat.

"Cunoaşteţi marea mea îngrijorare în legătură cu soarta adesea sumbră a unora dintre aceşti oameni, care în cea mai mare parte nu şi-ar fi părăsit ţările dacă nu ar fi obligaţi să facă acest lucru", a afirmat liderul Bisericii Catolice.

"Chestiunea migraţiei nu va fi rezolvată niciodată prin ridicarea de bariere, instigarea fricii ori refuzul de a acorda asistenţa celor care, în mod legitim, aspiră la o viaţă mai bună pentru ei înşişi şi pentru familiile lor", a adăugat Papa Francisc.

Totodată, liderul de la Vatican a lansat un apel la intensificarea dialogului între creştini şi musulmani.

"Aş dori să afirm încă o dată necesitatea de cooperare pentru a da un nou impuls clădirii unei lumi mai solidare, marcată de eforturi cinstite, curajoase şi indispensabile pentru promovarea unui dialog care să respecte bogăţia şi caracterul distinctiv al fiecărui popor şi al fiecărui individ", a declarat Papa Francisc, care s-a întâlnit cu regele Marocului, Mohammed VI.

Cei doi lideri au declarat într-un comunicat comun că Ierusalimul este "patrimoniu comun al umanităţii şi în special al credincioşilor celor trei religii monoteiste" (creştinism, islam şi iudaism, n.red).

Zeci de mii de imigranţi din Africa şi Orientul Mijlociu, care încearcă să fugă de sărăcia şi violenţa din ţările natale, sunt adesea transportaţi în condiţii brutale, tranzacţionaţi între diferite reţele de trafic de persoane care extorchează bani de la imigranţi şi supuşi abuzurilor din partea bandelor criminale şi autorităţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici