Papa Francisc îndeamnă argentinienii să nu vină la întronizarea sa pentru că este o călătorie scumpă

Papa Francisc a sunat la Buenos Aires pentru a-i ruga pe argentinieni să nu efectueze o călătorie "costisitoare" pentru a participa la întronizarea sa, ci mai degrabă să îi ajute pe cei săraci, anunţă Vaticanul, citat de AFP.

601 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îndeamnă argentinienii să nu vină la întronizarea sa pentru că este o călătorie scumpă

Papa Francisc îndeamnă argentinienii să nu vină la întronizarea sa pentru că este o călătorie scumpă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imediat după încheierea Conclavului, Papa l-a sunat pe nunţiul apostolic de Buenos Aires, monseniorul Emil-Paul Tcherrig, pentru a le transmite episcopilor şi credincioşilor să nu vină la Roma. Este o călătorie costisitoare şi obositoare, iar Papa propune ca aceşti bani să le fie daţi săracilor", precizează purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.

"Această iniţiativă corespunde stilului noului papă", a comentat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici