Papa Francisc intenţionează să mestece frunze de coca în timpul vizitei sale din Bolivia

Papa Francisc intenţionează să mestece frunze de coca în timpul vizitei pe care o va efectua în Bolivia luna viitoare, a dezvăluit un ministru din guvernul acestei ţări andine, într-o emisiune ce a fost difuzată duminică de postul public de televiziune bolivian.

581 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc intenţionează să mestece frunze de coca în timpul vizitei sale din Bolivia

Papa Francisc intenţionează să mestece frunze de coca în timpul vizitei sale din Bolivia (Imagine: HEPTA)

Aflată la altitudinea de 3.650 de metri, La Paz este cea mai "înaltă" capitală administrativă din lume şi, timp de secole, localnicii au mestecat frunze de coca pentru a combate efectele neplăcute pe care înălţimile extreme pot să le aibă asupra organismului uman.

Deşi reprezintă ingredientul-cheie pentru obţinerea cocainei, frunzele neprocesate ale acestei plante pot fi consumate în mod legal şi sunt în continuare mestecate pe scară largă în Bolivia şi în alte ţări andine. Mulţi amerindieni, inclusiv preşedintele bolivian Evo Morales, se pronunţă în favoarea consumului de frunze de coca, pe care o consideră o plantă sacră.

"Îi vom oferi papei Francisc ceai din coca sau ceva de acest tip contra efectelor altitudinii", a declarat Marko Machicao, ministrul Culturii din Bolivia, în acel interviu.

"El a cerut în mod expres să mestece frunze de coca, aşadar îl vom aştepta pe Sfântul Părinte cu o frunză sacră de coca", a adăugat el.

În cea de-a doua serie de vizite oficiale pe care le va efectua în America Latină după desemnarea sa în fruntea Bisericii catolice, în 2013, papa Francisc va vizita Ecuador, Bolivia şi Paraguay, între 6 şi 12 iulie.

Papa Francisc a făcut din discursurile sale prin care apără cauza celor săraci, ostracizaţi şi oprimaţi principala platformă ideologică a mandatului său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici