Papa Francisc pledează în mesajul de Paşte pentru ajutorarea imigranţilor din Europa: "Cu armele iubirii, Dumnezeu a învins egoismul şi moartea"

Papa Francisc a pledat, în mesajul de Paşte adresat din Bazilica Sfântul Petru din Vatican, pentru ajutorarea imigranţilor din Europa şi pentru combaterea actelor de violenţă produse de terorism prin "armele iubirii" de aproape, făcând referire la atentatele din Bruxelles, transmite Reuters.

836 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc pledează în mesajul de Paşte pentru ajutorarea imigranţilor din Europa: "Cu armele iubirii, Dumnezeu a învins egoismul şi moartea"

Papa Francisc pledează în mesajul de Paşte pentru ajutorarea imigranţilor din Europa: "Cu armele iubirii, Dumnezeu a învins egoismul şi moartea"

În mesajul de Paşte adresat zecilor de mii de credincioşi adunaţi în faţa Bazilicii Sfântul Petru din Cetatea Vaticanului, Roma, Suveranul Pontif a făcut apel la "armele iubirii" care trebuie folosite pentru a combate "actele de violenţă oarbă şi brutală", referindu-se la atentatele teroriste din Bruxelles din cursul acestei săptămâni.

Papa a ţinut tradiţionala binecuvântare "Urbi et Orbi", adresată întregii lumi, în care a vorbit despre violenţele, nedreptăţile şi ameninţările din multe zone ale globului.

"Fie ca el (Iisus) să ne aducă mai aproape, cu ocazia sărbătorii Paştelui, de victimele terorismului, acea formă de violenţă oarbă şi brutală care continuă să verse sânge îm diferite părţi din lume", a susţinut papa, de la balconul central al Bazilicii Sfântul Petru.

Francisc a adus în discuţie atacurile teroriste din Belgia, în care au murit 28 de victime, dar şi atentatele din Turcia, Nigeria, Chad, Cameroon, Coasta de Fildeş şi Irak.

"Cu armele iubirii, Dumnezeu a învins egoismul şi moartea", a declarat Suveranul Pontif.

El a atras atenţia şi liderilor europeni în privinţa gestionării crizei imigranţilor.

"Să nu-i uităm pe acei bărbaţi şi femei care sunt în căutarea unui viitor mai bun, a imigranţilor şi refugiaţilor atât de numeroşi - printre care mulţi copii - care fug de război, foamete, sărăcie şi nedreptăţi sociale", a pledat papa.

 

Măsurile de securitate au fost întărite în Roma cu ocazia sărbătorii Paştelui de către catolici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici