PAPA FRANCISC, prima apariţie în public după ce a fost ales. Suveranul Pontif a mers la Bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma

Noul Papă argentinian Francisc a sosit imediat după ora 7.00 GMT (9.00, ora României), la Bazilica romană Sfânta Maria cea Mare, pentru o rugăciune privată, în cadrul primei sale apariţii în public la o zi după ce a fost ales.

1694 afișări
Imaginea articolului PAPA FRANCISC, prima apariţie în public după ce a fost ales. Suveranul Pontif a mers la Bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma

PAPA FRANCISC, prima apariţie în public după ce a fost ales. Suveranul Pontif a mers la Bazilica Sfânta Maria cea Mare din Roma (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

După o jumătate de oră de rugăciune în capela Paulină, el a părăsit biserica.

Papa a sosit cu un convoi mic, de două maşini, însoţit, între alţii, de către Georg Gänswein, secretarul privat la predecesorului său, Benedict al XVI-lea, totodată Prefectul Casei Pontificale. Un grup de câteva zeci de persoane, în principal jurnalişti şi fotografi, l-a întâmpinat la sosire.

Papa, care a pătruns în Bazilică printr-o intrare laterală, a coborât dintr-o maşină care nu purta un număr de înmatriculare rezervat suveranilor pontifi, CV1 (Cetatea Vatican 1), potrivit imaginii de om modest pe care o are.

Francisc a petrecut prima sa noapte la Casa Sfânta Marta, unde sunt cazaţi toţi cardinalii care au participat la conclav.

Potrivit unui fotograf, Francisc ar fi refuzat miercuri seara să urce în maşina care îl aştepta pentru a-l conduce, în calitate de nou Papă, la Casa Sfânta Marta, urcând în minibuz, alături de ceilalţi cardinali.

Primul Papă originar din America Latină - considerat continentul cel mai catolic din lume, dar care se simţea abandonat de Biserică - Francisc va rosti prima sa rugăciune Angelus duminică şi va intronizat în cadrul unei mese la Bazilica Sfântul Petru pe 19 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici