Papa Francisc, scrisoare ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma:"şi-a făcut meseria, chiar dacă asta înseamnă să-l pună în dificultate pe Papa"

Papa Francisc îi mulţumeşte că şi-a făcut meseria ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma, glumind că „ghinionul” a fost al lui, pentru că a apărut informaţia.

9590 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, scrisoare ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma:"şi-a făcut meseria, chiar dacă asta înseamnă să-l pună în dificultate pe Papa"

Papa Francisc, scrisoare ziaristului care l-a surprins într-un magazin de discuri din Roma

Marţi, Papa Francisc a vizitat un magazin de discuri de pe Via della Minerva din Roma. Momentul a fost surprins şi înregistrat de jurnalistul Javier Martinez-Brocal, care se afla pe stradă şi aştepta un taxi în momentul în care Suveranul Pontif a intrat în magazinul de discuri.

Martinez-Brocal a observat o un Fiat 500L alb însoţit de poliţie care a oprit în faţa magazinului. A fost nimeni altul decât Papa Francisc. Câteva ore mai târziu, ziarele din întreaga lume au relatat momentul.

Trei zile mai târziu, jurnalistul a dezvăluit la emisiunea „Iglesia al Día” că a decis să îi scrie o scrisoare Papei Francisc pentru a-i explica ce s-a întâmplat. În scrisoare, jurnalistul îşi exprima regretul că Suveranul Pontif nu a avut parte de un moment de răgaz, dar măcar ştirea i-a făcut pe mulţi să zâmbească în vremuri în care se vorbeşte doar despre tragedii.

Surpriza a venit atunci când Papa Francisc i-a răspuns lui Martínez-Brocal. I-a scris că „ghinionul” a fost al lui pentru că a fost „prins" intrând în magazin: „a fost ghinion ca, după ce mi-am luat toate măsurile de precauţie, la staţia de taxi să fie un jurnalist. Nu trebuie să ne pierdem simţul umorului".

De asemenea, Papa a mărturisit că în Roma nu se poate plimba „de la o parohie la alta” ca în Buenos Aires. Astfel, Sfântul Părinte glumeşte pe seama situaţiei şi îi mulţumeşte jurnalistului pentru că „şi-a făcut meseria, chiar dacă asta înseamnă să-l pună în dificultate pe Papa".

Martínez-Brocal a declarat pentru TRECE că scrisoarea este foarte afectuoasă şi că „face cu ochiul jurnalismului". El crede că Sfântul Părinte s-a amuzat de poveste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici