Papa Francisc solicită acordarea libertăţii de cult pentru catolicii din China

Papa Francisc a solicitat miercuri acordarea libertăţii de cult pentru catolicii din China. Solicitarea a fost făcută în cadrul audienţei săptămânale de la Vatican.

222 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc solicită acordarea libertăţii de cult pentru catolicii din China

Papa Francisc solicită acordarea libertăţii de cult pentru catolicii din China

Papa Francisc a vorbit miercuri despre catolicii din China, o minoritate religioasă care a fost persecutată de-a lungul timpului, ceea ce a tensionat relaţiile dintre Vatican şi Beijing.

Reamintind că data de 24 mai este marcată drept Ziua Mondială de Rugăciune pentru Biserica din China, suveranul pontif a spus că este aproape „de fraţii şi surorile din China” şi a oferit „un gând special pentru toţi cei care suferă, pastorii şi credincioşii", potrivit Reuters.

Constituţia Chinei proclamă libertatea de credinţă, dar, în realitate, Partidul Comunist controlează activităţile religioase. Ca urmare, relaţiile dintre Vatican şi China comunistă au fost dificile de-a lungul anilor. Totuşi, în 2018 cele două părţi au ajuns la un acord istoric privind numirea episcopilor romano-catolici în China.

Acordul conţine clauze secrete, iar criticii susţin că nu a îmbunătăţit substanţial condiţiile catolicilor din China. Luna trecută, Vaticanul a anunţat că autorităţile chineze au numit un nou episcop la Shanghai, într-o aparentă încălcare a pactului dintre cele două state.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici