Papa Francisc va efectua la sfârşitul lui mai prima sa vizită în "Ţara Sfântă" - presă

Papa Francisc va efectua o vizită scurtă în Israel şi în teritoriile palestiniene începând din data de 25 mai, prima în "Ţara Sfântă", dezvăluie joi cotidianul Yediot Aharonot.

255 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc va efectua la sfârşitul lui mai prima sa vizită în "Ţara Sfântă" - presă

Papa Francisc va efectua la sfârşitul lui mai prima sa vizită în "Ţara Sfântă" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului israelian care a publicat detalii despre programul papal, autorităţile israeliene ar fi dezamăgite de durata scurtă a vizitei lui Francisc, care va rămâne cel puţin 48 de ore în "Ţara Sfântă".

Ele regretă, în primul rând, că Papa nu va celebra mesa în Israel, ci la Betleem, un oraş autonom din Cisiordania, subliniază Yediot Aharonot.

Intervievat de AFP, purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, părintele Federico Lombardi, a declarat că nu poate să ofere informaţii despre program, fiindcă, "înainte de toate, Papa decide şi anunţă o călătorie de acest gen". "Pregătiri, contacte, o vizită la locurile sfinte au fost efectuate", a admis el.

Vizita ar putea fi anunţată de Vatican în săptămânile după Crăciun, potrivit unui oficial, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului.

Potrivit Yediot, o delegaţie de la Vatican a mers în această săptămână în Israel în vederea pregătirii vizitei, al cărei calendar încă nu este definitiv.

În cursul vizitei în Israel, care va începe duminică 25 mai, după o etapă în Iordania, care va avea loc cu o zi înainte, Francisc se va întâlni cu liderii comunităţilor religioase, preşedintele Shimon Peres şi premierul Benjamin Netanyahu.

La Ierusalim, el va vizita locurile sfinte ale creştinismului, Zidul Plângerii şi Memorialul Victimelor Holocaustului. Însă, spre deosebire de papii precedenţi, el nu va merge în Galileea, în nordul Israelului, unde este situată Marea Tiberiadei, dezvăluie publicaţia.

Papa argentinian ar urma să efectueze vizita la Betleem pe 26 mai.

Francisc a fost invitat deja în vizită la locurile sfinte de către preşedintele Peres şi liderul palestinian Mahmoud Abbas.

Patriarhul Latin (catolic) al Ierusalimului, Fouad Twal, a afirmat miercuri, evocând următoarea vizită papală în mesajul său de Crăciun, că Francisc "are în inimă Pământul Sfânt şi Orientul Mijlociu".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici