Papa spune că duce o viaţă normală după operaţie, neagă informaţiile legate de demisie

Papa Francisc nu se gândeşte să demisioneze şi duce „o viaţă total normală” în urma unei intervenţiei chirurgicale din iulie, arată un interviu radio difuzat miercuri, citat de Reuters.

244 afișări

Vorbind la radioul spaniol COPE, Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, a respins anunţul lansat de un ziar italian legat de faptul că ar putea demisiona, spunând: „Nu ştiu de unde au luat săptămâna trecută informaţia că voi demisiona ... chiar nu mi-a trecut prin minte ".

El a mai spus că este aproape sigur că va participa la Conferinţa ONU privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow din noiembrie.

În cadrul interviului, papa a mulţumit unui asistent medical de la Vatican pentru că l-a convins să fie supus unei intervenţii chirurgicale pentru a-i fi îndepărtată o parte din colon în loc să continue tratamentul cu antibiotice şi alte medicamente, aşa cum au susţinut unii medici. „Mi-a salvat viaţa”, a spus papa.

Francis, care a fost ales pontif în 2013, a fost operat pe 4 iulie şi a petrecut 11 zile la spital. El a suferit de stenoză diverticulară simptomatică, o îngustare a colonului.

„Acum pot mânca tot, ceea ce nu era posibil înainte ... duc o viaţă total normală”, a spus papa, adăugând că i s-au îndepărtat 33 de centimetri din intestin.

Papa a respins în continuare raportul potenţialei sale demisii, prezentându-şi programul complet, cu o călătorie în Ungaria şi Slovacia în perioada 12-15 septembrie şi vizite în Cipru, Grecia şi Malta, precum şi participarea la COP26.

Ziarul Libero a raportat în 23 august că a avut loc o întâlnire secretă a cardinalilor, avansând ideea că Papa Francisc a vorbit despre demisie, posibil la împlinirea a 85 de ani, în decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici