Papa numeşte 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului catolicismului

Papa Francisc a anunţat duminică că va numi 21 de noi cardinali în luna august, inclusiv un italian care conduce Biserica din Mongolia, punându-şi din nou amprenta asupra viitorului catolicismului.

283 afișări
Imaginea articolului Papa numeşte 21 de noi cardinali, punându-şi amprenta asupra viitorului catolicismului

Sursa Foto - Hepta

Dintre cei 21, 16 sunt cardinali electori cu vârsta sub 80 de ani şi, prin urmare, sunt eligibili pentru a intra în conclav pentru a alege succesorul după moartea sau demisia sa.

După ceremonia din 27 august pentru instalarea oficială a acestora, cunoscută sub numele de consistoriu, Francisc va fi numit aproximativ 83 din cei aproximativ 133 de cardinali electori, crescând astfel posibilitatea ca succesorul său să fie un om care să reflecte poziţia sa în probleme cheie.

Printre noii electori se numără arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian care este în prezent administratorul Bisericii Catolice în Mongolia. Ţara se învecinează cu China, unde Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor.

Alţi cardinali electori provin din Franţa, Nigeria, Brazilia, India, Statele Unite, Timorul de Est, Italia, Ghana, Singapore şi Paraguay.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici