Papa se roagă pentru "darul păcii" în 2013

Papa Benedict al XVI-lea s-a rugat pentru pace în lume şi a condamnat inegalităţile dintre bogaţi şi săraci, precum şi "capitalismul financiar nereglementat", marţi, în cadrul slujbei de Anul Nou din Bazilica Sfântul Petru din Roma.

179 afișări
Imaginea articolului Papa se roagă pentru "darul păcii" în 2013

Papa Benedict al XVI-lea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Papa a vorbit despre "focare de tensiune şi confruntări provocate de inegalităţile tot mai mari dintre bogaţi şi săraci şi de predominanţa mentalităţii egoiste şi a individualismului, care este tot o manifestare a capitalismului financiar nereglementat".

Benedict al XVI-lea a adăugat că umanitate are o "vocaţie înnăscută pentru pace" şi s-a rugat pentru "darul păcii" în acest an, citând un pasaj din Biblie: "Fericiţi făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema".

La 1 ianuarie, Biserica Catolică sărbătoreşte în fiecare an ziua mondială a Păcii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici