Parada militară de Ziua Naţională a Franţei, sub supraveghere strictă pe fondul riscului terorist - VIDEO LIVE

Preşedintele Franţei, François Hollande, a ajuns joi dimineaţă pe bulevardul parizian Champs-Elysées pentru a prezida festivitatea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a ţării sale, parada militară tradiţională fiind plasată sub supraveghere strictă pe fondul ameninţării teroriste.

1196 afișări
Imaginea articolului Parada militară de Ziua Naţională a Franţei, sub supraveghere strictă pe fondul riscului terorist - VIDEO LIVE

Parada militară de Ziua Naţională a Franţei, sub supraveghere strictă pe fondul riscului terorist - VIDEO LIVE

Premierul neozeelandez, John Key, şi secretarul de Stat american pentru Afaceri Externe, John Kerry, sunt de asemenea prezenţi în tribuna de onoare, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

La paradă participă 3.200 de soldaţi, 55 de avioane, 30 de elicoptere şi 212 vehicule, prin intermediul cărora se aduce în acest an un omagiu tuturor formelor de angajament, fie ele ale armatei, ale forţelor de securitate internă sau ale serviciului civic, în faţa ameninţării teroriste.

În cadrul festivităţii vor defila, de asemenea, reprezentanţii vamali, care au mai participat în anul 1919 la paradă, şi cei ai Administraţiei Penitenciarelor, pentru care acest lucru va fi o premieră.

Australieni şi neozeelandezi - inclusiv maori în costume tradiţionale - sunt în centrul atenţiei în acest an, în semn de omagiu pentru participarea lor în Bătălia de pe Somme în anul 1916.

Parada se desfăşoară în condiţii de maximă securitate, peste 11.500 de poliţişti şi jandarmi fiind mobilizaţi la Paris.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici