Parchetul olandez a deschis o anchetă preliminară în legătură cu prăbuşirea MH17 în Ucraina

Parchetul olandez a deschis o anchetă preliminară în vederea unor eventuale proceduri judiciare vizând prăbuşirea avionului care efectua zborul MH17, probabil doborât de o rachetă, în estul Ucrainei, a anunţat luni instituţia.

92 afișări
Imaginea articolului Parchetul olandez a deschis o anchetă preliminară în legătură cu prăbuşirea MH17 în Ucraina

Parchetul olandez a deschis o anchetă preliminară în legătură cu prăbuşirea MH17 în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Un reprezentant al parchetului, Thijs Berger, se află în prezent la Kiev", a declarat pentru AFP Wim de Bruin, un purtător de cuvânt al Parchetului Naţional olandez.

"El a ajuns în Ucraina în acest weekend", a precizat aceeaşi sursă.

Un avion Boeing de tip 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prăbuşit joi în partea de est a Ucrainei, într-o zonă aflată sub controlul separatiştilor proruşi, cu 298 de persoane la bord, inclusiv 193 de olandezi.

Wim de Bruin a declarat că Olanda, în virtutea unei legi adoptate cu câţiva ani în urmă, poate să urmărească judiciar suspecţi de crime de război, inclusiv pentru fapte comise în străinătate, în cazul în care una sau mai multe victime sunt de naţioalitate olandeză.

Purtătorul de cuvânt nu a fost în măsură să ofere detalii despre activitatea reprezentantului parchetului olandez în Ucraina.

O echipă de experţi medico-legali olandezi a ajuns în oraşul Torez, unde au fost adunate cadavrele victimelor, după ce observatori din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) au obţinut un acces, vineri, la locul prăbuşirii avionului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici