Parlamentarii olandezi vor să interzică accesul muncitorilor români şi bulgari încă trei ani

Majoritatea parlamentarilor olandezi vor să interzică accesul românilor şi bulgarilor pe piaţa muncii din Olanda pentru încă trei ani, în special din cauza crizei financiare globale şi a deficitului de locuinţe, relatează Radio Netherlands, în pagina electronică.

21 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii olandezi vor să interzică accesul muncitorilor români şi bulgari încă trei ani

Parlamentarii olandezi vor să interzică accesul muncitorilor români şi bulgari încă trei ani (Imagine: Mediafax Foto)

Laburiştii şi creştin-democraţii aflaţi la guvernare se opun deciziei ministrului Afacerilor Sociale, Piet Hein Donner, de a deschide graniţele Olandei pentru români şi bulgari de la 1 iulie 2009.

 

Încetinirea ritmului economic din cauza crizei financiare globale şi deficitul de locuinţe de Olanda au fost principalele motive care i-au unit chiar şi pe socialişti, conservatorii de la VVD şi Partidul Libertăţii (PVV, de extremă-dreapta).

România şi Bulgaria au aderat la Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007, însă cetăţenii lor încă mai au nevoie de permise de muncă pentru a lucra legal în Olanda.

La jumătatea lunii noiembrie, ministrul Afacerilor Sociale a decis să amâne până la 1 iulie deschiderea pieţei muncii pentru români şi bulgari. Decizia a fost motivată de criza financiară mondială, însă Donner a afirmat că vrea să se convingă şi dacă măsurile luate împotriva agenţiilor ilegale de recrutare funcţionează.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici