Parlamentul belgian, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Parlamentul federal belgian a fost evacuat miercuri dimineaţa în urma unei alerte cu bombă, relatează ziarul Le Soir în pagina electronică. Alerta cu bombă a fost declanşată cu puţin înainte de ora locală 9.00 (10.00, ora României).

849 afișări
Imaginea articolului Parlamentul belgian, evacuat în urma unei alerte cu bombă

Parlamentul belgian, evacuat în urma unei alerte cu bombă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Fosta clădire (a hemiciclului, Biroul serviciilor, recepţia şi foaierul) a fost evacuată, iar forţele de ordine efectuează verificări cu ajutorul câinilor (special antrenaţi în acest sens)", a confirmat pentru Le Soir deputatul ecologist Jean-Marc Nollet, aflat la faţa locului la momentul respectiv.

Forţe de ordine au verificat clădirea, iar ordinul de evacuare a fost anulat către ora locală 11.00 (12.00, ora României).

Poliţia a primit un apel telefonic miercuri dimineaţa, la ora locală 7.47 (8.47, ora României), care anunţa că o bombă se afla în Palatul Naţiunii.

Clădirea a fost evacuată. Cele aproximativ 50 de persoane prezente în interior s-au adunat în Le Parc de Bruxelles, a precizat preşedinţia Senatului.

Parlamentul Federaţiei Valonia-Bruxelles, care deţine două localuri în această incintă, a decis, la rândul său să-şi evacueze personalul.

Atât poliţia, cât şi poliţia militară au procedat la verificări.

Autorul acestei alerte rămâne în continuare necunoscut.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici