Parlamentul britanic susţine declanşarea procedurii Brexit până în martie 2017

Membrii Parlamentului britanic au votat în favoarea planului Guvernului Theresa May de a declanşa până în martie 2017 procedura de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează Sky News.

783 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic susţine declanşarea procedurii Brexit până în martie 2017

Parlamentul britanic susţine declanşarea procedurii Brexit până în martie 2017 (Imagine: Shutterstock / Mediafax Foto)

În favoarea programului Brexit au votat 448 de parlamentari, iar 75 s-au pronunţat împotrivă.

Votul a avut loc în cadrul unei moţiuni iniţiate de Partidul Laburist (centru-stânga, de opoziţie), care a cerut Guvernului conservator un plan detaliat privind procedura de ieşire din Uniunea Europeană.

Premierul Theresa May este supusă presiunilor deputaţilor, mediilor de afaceri şi investitorilor pentru a prezenta o strategie clară privind viitoarea relaţie a Marii Britanii cu Uniunea Europeană.

"Vrem detalii şi claritate, pentru a se pune capăt acestui circ al incertitudinii", a declarat un purtător de cuvânt al grupului parlamentar laburist din Camera Comunelor, Keir Starmer, citat de Reuters.

Premierul Theresa May a părut să tergiverseze declanşarea procedurii Brexit prin activarea Articolului 50 al Tratatului UE. Liderii UE au cerut Marii Britanii să accelereze ieşirea din UE pentru a pune capăt incertitudinii. În acest context, Theresa May a semnalat că va declanşa procedura de ieşire din UE până în martie 2017. Negocierile vor dura cel mult doi ani, iar liderii UE vor ca ieşirea efectivă a Marii Britanii să se producă înaintea alegerilor europarlamentare din 2019.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici