Parlamentul britanic, vizat de un ATAC cibernetic

Parlamentul Marii Britanii a fost sâmbătă ţinta unui atac cibernetic în cadrul căruia hackerii au încercat să acceseze conturile de e-mail ale parlamentarilor, au anunţat mai mulţi oficiali şi politicieni britanici, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

2504 afișări
Imaginea articolului Parlamentul britanic, vizat de un ATAC cibernetic

Parlamentul britanic, vizat de un atac cibernetic

Chris Rennard, membru în Camera Lorzilor din partea Partidului Liberal-Democrat, a fost primul care a atras atenţia în legătură cu acest incident.

"Atac cibernetic la Westminster, e-mail-urile parlamentarilor s-ar putea să nu funcţioneze în afara sediului", a anunţat Chris Rennard pe Twitter.

O purtătoare de cuvânt a Camerei Comunelor a confirmat că au fost înregistrate mai multe tentative neautorizate de accesare a conturilor utilizatorilor din Parlament, precizând că au fost luate măsuri pentru protejarea sistemelor informatice.

Acest incident are loc la doar o lună după ce peste o sută de ţări din întreaga lume au fost afectate de un val de atacuri cibernetice cu un program de tip ransomware.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici