Parlamentul ceh a respins o moţiune de cenzură împotriva Guvernului lui Babis

Parlamentul ceh a respins joi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de partidul ANO, cerută de opoziţie în urma unei serii de proteste faţă de premierul Andrej Babis, relatează site-ul agenţiei Reuters.

87 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ceh a respins o moţiune de cenzură împotriva Guvernului lui Babis

Parlamentul ceh a respins o moţiune de cenzură împotriva Guvernului

Babis este investigat pentru fraudă cu fonduri europene şi conflicte de interes privind fostul său imperiu de afaceri.

Moţiunea de cenzură a fost votată de doar 85 de parlamentari dintr-un total de 200 de locuri, după aproximativ 17 ore de dezbatere.

Rezultatul era aşteptat după ce partenerii formaţiunii politice ANO, Social Democraţii şi Partidul Comunist, au informat că vor susţine Guvernul.

Babis neagă toate acuzaţiile şi a numit investigaţia împotriva sa drept un complot al oponenţilor.

În pofida rezultatelor celor mai recente sondaje de opinie, ANO a rămas cea mai populară formaţiune politică.

"Consider că această iniţiativă reprezintă o tentativă de destabilizare a ţării", a declarat premierul ceh.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici