Parlamentul cubanez va dezbate în 2012 legislaţia cu privire la uniunile dintre homosexuali

Parlamentul cubanez va dezbate în 2012 legislaţia cu privire la uniunile dintre persoanele de acelaşi sex, în cadrul eforturilor autorităţilor cubaneze de a pune capăt tuturor discriminărilor, a anunţat luni sexologul Mariela Castro, fiica preşedintelui cubanez Raul Castro.

115 afișări
Imaginea articolului Parlamentul cubanez va dezbate în 2012 legislaţia cu privire la uniunile dintre homosexuali

Parlamentul cubanez va dezbate în 2012 legislaţia cu privire la uniunile dintre homosexuali (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aşa cum a declarat ministrul Justiţiei (Maria Esther Reus) discuţia acestui subiect se înscrie în planul legislativ pentru 2012", a explicat directoarea Centrului naţional de educaţie sexuală (Cenesex) care conduce de mai mulţi ani o campanie în favoarea recunoaşterii drepturilor homosexualilor.

Propunerea de lege nu vizează căsătoria ci uniunea consensuală aşa cum este prevăzută deja de legile cubaneze, a adăugat Mariela Castro într-o întâlnire cu site-ul de Internet de stat Cuba Si.

"În acest moment, proiectul de amendament al Codului Familiei este supus examinării de către juriştii Ministerului de Justiţie şi de către profesionişti ai Uniunii naţionale a juriştilor", a adăugat oficialul cubanez.

Fiica preşedintelui speră de asemenea ca în cadrul conferinţei Partidului comunist cubanez (PCC) din 28 ianuarie să fie adoptată o "politică de non-discriminare" care să deschidă drumul pentru examinarea acestui proiect de către Parlament.

"Obiectivul acestui proiect răspunde necesităţii recunoaşterii şi protejării ferme a drepturilor întregii populaţii" a explicat Mariela Castro.

Parlamentul cubanez se reuneşte de două ori pe an, în iulie şi în decembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici