Video Parlamentul din Kosovo a votat independenţa (VIDEO PROTV)

Parlamentul din Kosovo a votat duminică independenţa provinciei faţă de Serbia.

4 afișări

Declaraţia de independenţă prezentată de premierul Hashim Thaci a fost votată prin aclamaţii.

"Începând din acest moment, Kosovo şi-a schimbat poziţia politică, suntem de acum un stat independent, liber şi suveran", a declarat preşedintele Parlamentului, Jakup Krasniqi, în faţa deputaţilor, după vot.

Totodată, a fost prezentat drapelul statului Kosovo independent, care arată forma teritoriului cu galben pe un fond albastru, însoţit de şase stele.

"Acesta este noul drapel al celui mai tânăr stat din lume", a afirmat preşedintele Parlamentului, Jakup Krasniqi, prezentând drapelul deputaţilor, care au început să aplaude.

Până în prezent, kosovarii utilizau drapelul Albaniei - un vultur bicefal negru pe fond roşu.

Preşedintele kosovar, Fatmir Sejdiu, a cerut oficial "tuturor ţărilor din lume" să recunoască independenţa Kosovo.

"Am onoarea de a cere tuturor ţărilor din lume să recunoască (independenţa) şi să stabilească relaţii diplomatice normale cu noi", a spus el, într-o conferinţă de presă organizată la Priştina.

Statele Unite şi mai multe ţări membre ale Uniunii Europene şi-au exprimat intenţia de a recunoaşte rapid independenţa Kosovo. În schimb, Belgradul şi Rusia s-au opus independenţei Kosovo.

Preşedintele sârb, Boris Tadici, a declarat că Serbia nu va recunoaşte niciodată independenţa Kosovo.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici