Parlamentul European a aprobat înfiinţarea Parchetului European: Se va asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei, iar banii cheltuiţi necorespunzător vor fi recuperaţi mult mai rapid

Majoritatea membrilor Parlamentului European a aprobat înfiinţarea Parchetului European, instituţie care va asigura o mai bună protecţie a fondurilor europene, a anunţat Comisia Europeană, pe pagina electronică.

3577 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a aprobat înfiinţarea Parchetului European: Se va asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei, iar banii cheltuiţi necorespunzător vor fi recuperaţi mult mai rapid

Parlamentul European a aprobat înfiinţarea Parchetului European: Se va asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei, iar banii cheltuiţi în necorespunzător vor fi recuperaţi mult mai rapid

"Noul Parchet European (...) se va asigura că infractorii sunt aduşi în faţa justiţiei, iar banii cheltuiţi în mod necorespunzător vor fi recuperaţi mult mai rapid", se afirmă în comunicatul postat pe site-ul Comisiei.

Bruxelles-ul a precizat că "organismele existente ale UE, cum ar fi Oficiul de Luptă Antifraudă al UE –OLAF – nu pot efectua urmăriri penale în statele membre, ci trebuie să predea dosarele organismelor naţionale".

În comunicat se mai afirmă că Parchetul European are competenţe în materie de infracţiuni împotriva intereselor financiare ale UE, însă este posibil să i se încredinţeze şi "urmărirea penală a infracţiunilor teroriste transfrontaliere".

Comisia Europeană ar urma ca anul următor să stabilească paşii următori către o viitoare extindere a atribuţiilor noului Parchet European.

În cadrul Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) din luna iunie, 20 de state UE, inclusiv România, au convenit asupra unei abordări generale a regulamentului pentru noul Parchet European.

După aprobarea de către Parlamentul European, regulamentul urmează să fie adoptat de JAI în şedinţa din data de 12 octombrie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici