Parlamentul European a dezbătut situaţia politică din România. Reding: Situaţia rămâne fragilă, actorii politici să respecte durabil statul de drept

Parlamentul European a dezbătut, miercuri, în sesiunea plenară de la Strasbourg, situaţia politică de la Bucureşti. Vicepreşedintele Comisiei Europene Viviane Reding a declarat că "situaţia din România rămâne fragilă", ea exprimându-şi speranţa că toţi actorii politici din ţară sunt hotărâţi să respecte în mod "durabil şi ireversibil" statul de drept şi independenţa justiţiei.

2086 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a dezbătut situaţia politică din România. Reding: Situaţia rămâne fragilă, actorii politici să respecte durabil statul de drept

Parlamentul European a dezbătut situaţia politică din România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La începutul verii am asistat la o combinaţie de acţiuni întreprinse de autorităţile din România care au pus sub semnul întrebării statul de drept, echilibrul democratic şi independenţa justiţiei", a spus oficialul european, care purta un sacou portocaliu.

Comisia va continua să monitorizeze situaţia din România şi va avea contacte cu autorităţile române, a mai spus Reding.

Ea a adăugat că face apel la forţele politice din România să respecte statul de drept şi independenţa justiţiei şi să acţioneze cu responsabilitate pentru stabilizarea situaţiei politice.

"Sper ca în următoarele săptămâni şi luni să vedem că toţi actorii politici din România sunt hotărâţi să respecte statul de drept şi independenţa justiţiei în mod durabil şi ireversibil", a mai spus Reding.

Ea a subliniat însă că "situaţia din România rămâne fragilă".

La dezbaterile din PE asistă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi ministrul pentru relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

Parlamentul European a dezbătut miercuri, în sesiunea plenară de la Strasbourg situaţia politică de la Bucureşti, după ce a ascultat poziţiile informative exprimate de Comisia Europeană, reprezentată de Viviane Reding, comisarul pentru Justiţie, libertăţi fundamentale şi cetăţenie, precum şi de preşedinţia Consiliului UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici