Parlamentul european a votat în favoarea noii Comisii Europene. Noul executiv al UE se bucură de susţinere largă | VIDEO

Membrii Parlamentului European au votat miercuri în favoarea noii Comisii Europene formate de preşedintele ales Ursula von der Layen, care urmează să preia funcţia de la 1 decembrie, se arată într-un comunicat al Legislativului UE.

1304 afișări
Imaginea articolului Parlamentul european a votat în favoarea noii Comisii Europene. Noul executiv al UE se bucură de susţinere largă | VIDEO

Parlamentul european a votat în favoarea noii Comisii Europene

Potrivit comunicatului, 461 de membrii ai Parlamentuluu European au votat pentru noua Comisie, iar 157 de votat împotrivă, în timp ce alţi 89 s-au abţinut.

Votul în plen reprezintă încheierea unui lung proces de examinare a noii echipe de comisari de către Parlament.âUrsula von der Leyen a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene în luna iulie.

La data de 21 noiembrie, liderii grupurilor politice şi preşedintele Parlamentului, David Sassoli, au fost de acord că procesul de examinare este comple, iar Parlamentul European este pregătit să voteze.

Noua Comisie Europeană va prelua atribuţiile la data de 1 decembrie.

Preşedintele ales al Consiliului European vrea un acord cu privire la schimbările climatice

Preşedintele-ales al Consiliului European, Charles Michel, a afirmat, miercuri, că până în luna decembrie doreşte ca statele membre ale UE să ajungă la un acord cu privire la schimbările climatice.

„ Este important la nivel european să încercăm să ne dezvoltăm economia, convergenţa. Să încercăm să le dăm mai multă speranţă cetăţenilor noştri printr-o mai bună rată a angajării pe piaţa de muncă, prin mai multe oportunităţi. Sper că programul digital şi schimbările climatice sunt subiecte foarte importante. Dorinţa mea este să ajungem la un acord cu privire la schimbările climatice, în luna decembrie. Este un proiect foarte ambiţios şi trebuie să ţinem seama de aceste îngrijorări comune la nivel european. De exemplu neutralitatea în materie de carbon. Ar trebui să fie pe agenda tuturor ţărilor participante”, a spus Charles Michel, la Cotroceni.

Oficialul european l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru câştigarea alegerilor europene.

„Vă felicit încă o dată pentru alegerea dumneavoastră.(...) Europa se confruntă cu nenumărate dificultăţi, iar conducerea europeană se bazează şi pe sprijinul Parlamentului European. Vom avea în curând o nouă conducere şi pentru Consiliul European şi pentru Comisie. Acesta este un interval excepţional de oportunităţi. Toate aceste instituţii europene trebuie să se străduiască să ia cele mai bune decizii pentru viitorul UE”, a subliniat liderul ales al Consiliului European.

Charles Michel a fost primit, miercuri, de Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

„Este o plăcere pentru mine să îl am că musafir pe domnul preşedinte ales al Consiliului European, bine ai venit în România, în Bucureşti şi folosesc această ocazie pentru a ţi dori un mandat foarte bun. Va fi intens, dar împreună avem şansa să îl fructifica,. Am discutat foarte multe aspecte legate de situaţia UE aşa cum este ea acum, despre oportunităţi şi foarte detaliat despre chestiuni care ne preocupa pe toţi în perioadă imediat următoare”, a spus Klaus Iohannis, în cadrul conferinţei de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici