Parlamentul European va începe procedurile pentru ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen

Parlamentul European a început procedurile care ar putea conduce la ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen, candidat la alegerile prezidenţiale din Franţa şi fost lider al Frontului Naţional, în cadrul unei anchete privind presupuse fraude comise cu fonduri ale UE, informează Reuters.

2942 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European va începe procedurile pentru ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen

Parlamentul European va începe procedurile pentru ridicarea imunităţii lui Marine Le Pen

Judecătorii francezi au solicitat legislatorilor europeni să aprobe o cerere de anularea a imunităţii lui Marine Le Pen, pentru a permite continuarea investigaţiilor în privinţa presupusei remunerări fictive a asistenţilor a 23 de eurodeputaţi ai Frontului Naţional.

Cererea a fost ”înaintată comitetului pentru Afaceri legale a Parlamentului European, responsabil de aceste probleme”, a declarat Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, la începutul unei adunări a legislatorilor europeni în Bruxelles.

Eurodeputata eurosceptică Marine Le Pen a refuzat să fie audiată în acest caz, denunţând o anchetă politică, în contextul scrutinului prezidenţial din Franţa.

Conform surselor citate, Marine Le Pen refuză prezentarea la judecătorul de instrucţie, informaţia fiind confirmată de avocatul său, Rodolphe Bosselut. Politicianul extremist vrea să amâne prezentarea în justiţie până după scrutinul prezidenţial, pe care, potrivit sondajelor, îl va pierde.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici