Parlamentul francez cedează sub presiunea protestelor. Obligativitatea prezentării „green pass”-ului la intrarea în magazine, eliminată

  • Parlamentul refuză şi posibilitatea licenţierii personalului sanitar care nu se vaccinează.
  • Aplicat de o săptămâna, paşaportul conduce la faliment lumea culturală.
  • Sindicatele din transportul feroviar ameninţă cu greva.
80810 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez cedează sub presiunea protestelor. Obligativitatea prezentării „green pass”-ului la intrarea în magazine, eliminată

Parlamentul francez cedează sub presiunea protestelor. Obligativitatea prezentării „green pass”-ului la intrarea în magazine, eliminată

Sub presiunea protestelor, parlamentul francez face compromisuri. Personalul sanitar care nu se vaccineaza nu va fi licenţiat, iar centrele comerciale sunt scutite de obligativitatea paşaportului sanitar.
 
Principalele modificări adoptate în Parlament faţă de proiectul iniţial
 
Obligativitatea vaccinării personalului sanitar a fost, desigur, validată. Paşaportul sanitar a fost şi el validat şi va fi aplicabil şi minorilor de peste 12 ani de la sfârşitul lui septembrie.
 
În ciuda insistenţelor Guvernului, legislativul a decis să excepteze centrele comerciale de la obligativitatea paşaportului sanitar. 
 
Paşaportul rămâne valabil pentru spectacole, cinema, muzee, săli de sport şi, începând cu 1 august, în restaurante – inclusiv pe terase, baruri, transport pe distanţe lungi.
 
Prevederile acestei legi ar urmă să fie aplicabile până la mijlocul lui noiembrie şi nu până la sfârşitul anului cum ar fi dorit Guvernul.
 
Peste 160.000 de persoane au manifestat peste tot în Franţa sâmbătă, împotriva restricţiilor, în timp ce epidemia câştigă teren. Ultimele informaţii ne arată că limita de alertă a fost depăşită în toată Franţa metropolitană.
 
La fel de îngrijorător este însă şi semnalul tras de lumea culturii. La o săptămâna de la debutul aplicării noilor restricţii, frecventarea cinematografelor şi a teatrelor a scăzut cu până la 75%, ceea ce este o adevărată catastrofă după un an şi jumătate  de restricţii de tot felul.
 
Unul dintre cele mai puternice sindicate din transportul feroviar, Sud Rail, cere membrilor săi să nu efectueze controale de pass sanitar la bordul trenurilor şi ameninţă cu greva dacă se vor aplică sancţiuni lucrătorilor care nu se vaccineaza. Altfel spus, Franţa stă pe un butoi cu pulbere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici