Parlamentul irakian a modificat legea electorală, în conformitate cu solicitările protestatarilor

Parlamentul de la Bagdad a adoptat marţi o nouă lege electorală, aceasta fiind solicitată de către miile de protestatari care au ieşit în stradă începând cu luna octombrie, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

216 afișări
Imaginea articolului Parlamentul irakian a modificat legea electorală, în conformitate cu solicitările protestatarilor

Parlamentul irakian a modificat legea electorală, în conformitate cu solicitările protestatarilor

Astfel, potrivit noii legi, votul va fi uninominal, ceea ce înseamnă că alegătorii vor putea să voteze parlamentari în mod individual, în loc să voteze liste de partid. De asemenea, noua lege înfiinţează noi districte electorale, cu câte un loc în Parlament pentru fiecare 100.000 de alegători.

Modificarea legislaţiei electorale este una dintre principalele revendicări ale protestatarilor, pe lângă îndepărtarea actualei elite politice. Protestele din ultimele luni au dus la demisia premierului Adel Abdel-Mahdi.

Protestatarii mai solicită ca viitorul premier să fie independent din punct de vedere politic şi susţin că nu vor accepta un candidat susţinut de către partidele politice.

Cel puţin 485 de persoane au murit în urma protestelor din ultimele luni, potrivit activiştilor pentru drepturile omului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
irak,
alegeri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici