Parlamentul iranian APROBĂ acordul în dosarul nuclear cu cele şase mari puteri

Parlamentul iranian a aprobat acordul cu privire la programul nuclear pe care Teheranul l-a încheiat cu şase mari puteri, anunţă presa de stat, relatează BBC News online.

1223 afișări
Imaginea articolului Parlamentul iranian APROBĂ acordul în dosarul nuclear cu cele şase mari puteri

Parlamentul iranian APROBĂ acordul în dosarul nuclear cu cele şase mari puteri

Acordul a fost adoptat cu 161 de voturi "pentru", 59 "împotrivă" şi 13 abţineri, potrivit agenţiei oficiale IRNA.

Însă Parlamentul a insistat că inspectorii internaţionali vor avea doar un acces limitat la instalaţiile militare iraniene.

Acordul, încheiat în iulie, autorizează o anulare a sancţiunilor în schimbul limitării de către Iran a activităţilor sale nucleare sensibile.

Teheranul insistă că programul său nuclear este în întregime paşnic.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat şapte rezoluţii, din 2006 şi până în 2015, prin care cere Republicii islamice să-şi înceteze producţia de uraniu îmbogăţit - care poate fi utilizat în scopuri civile, dar şi la fabricarea unor bombe nucleare.

Patru dintre aceste rezoluţii au impus sancţiuni regimului, într-un efort de a-l convinge să se conformeze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici