Parlamentul nord-coreean se va întruni la 11 aprilie, înaintea summiturilor cu SUA şi Coreea de Sud

Parlamentul din Coreea de Nord se va întruni la 11 aprilie, înaintea summiturilor planificate cu Statele Unite şi Coreea de Sud, a anunţat joi presa de stat de la Phenian, relatează site-ul agenţiei Yonhap.

298 afișări
Imaginea articolului Parlamentul nord-coreean se va întruni la 11 aprilie, înaintea summiturilor cu SUA şi Coreea de Sud

Parlamentul nord-coreean se va întruni la 11 aprilie, înaintea summitului SUA-Coreea de Nord

Adunarea Suprema a Poporului (SPA) este organul legislativ al Coreei de Nord potrivit Constituţiei, dar de facto are doar rolul de a aproba fără excepţie toate deciziile luate de Partidul Muncitoresc Coreean (WPK).

În afara chestiunilor interne privind bugetul şi eventuale reforme, pe agenda sesiunii plenare se vor afla şi întrevederile planificate ale liderului Kim Jong-Un cu preşedinte sud-coreean Moon Jae-In (la sfârşitul lunii aprilie) şi cu preşedintele american Donald Trump (în luna mai).

În cadrul sesiunii parlamentare de anul trecut, Coreea de Nord a înfiinţat o comisie pentru Afaceri Externe, pentru prima dată în ultimii 19 ani, o decizie având ca scop îmbunătăţirea relaţiilor externe pe fondul unor sancţiuni internaţionale dure.

La 10 martie, preşedintele american Donald Trump a precizat că tratativele cu nord-coreenii sunt în desfăşurare pentru a stabili data şi locul întâlnirii cu liderul de la Phenian, Kim Jong-Un. Preşedintele american a acceptat să îl întâlnească pe liderul nord-coreean până în luna mai, ca răspuns la invitaţia Phenianului.

O delegaţie condusă de către doi înalţi oficiali sud-coreeni s-a aflat la Washington pentru a informa Statele Unite despre discuţiile cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un. Chung Eui-Yong, consilierul pe probleme de securitate al preşedintelui Coreei de Sud, a anunţat că liderul regimului de la Phenian şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii cu Statele Unite despre denuclearizare, "în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate". Totodată, Kim Jong-Un a sugerat că Phenianul nu va mai efectua teste nucleare sau balistice dacă vor fi iniţiate discuţii cu SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici