Parlamentul R. Moldova nu a reuşit să aleagă preşedintele ţării

Parlamentul Republicii Moldova nu a reuşit marţi să aleagă preşedintele ţării, funcţie pentru care singurul candidat înscris este Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat, relatează site-ul Unimedia.md.

16 afișări
Imaginea articolului Parlamentul R. Moldova nu a reuşit să aleagă preşedintele ţării

Parlamentul R. Moldova nu a reuşit să aleagă preşedintele ţării (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ion Pleşca, preşedintele comisiei speciale pentru alegerea şefului statului, a declarat că "Marian Lupu a adunat 53 dintre voturile deputaţilor şi nu a fost ales în calitate de şef al statului".

Deputaţii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) au părăsit sala Parlamentului în cursul şedinţei pentru desemnarea preşedintelui ţării, înaintea votului, după ce formaţiunea a decis să nu susţină candidatul propus de Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE).

Potrivit legislaţiei moldovene, un nou vot pentru desemnarea şefului statului va fi organizat în termen de 30 de zile.

"În 30 de zile, până la alegerile repetate, PL nu va încerca să convingă PCRM să voteze. Nu vor, să nu voteze. AIE are mecanisme juridice clare, prin care preşedintele va fi totuşi ales. Veţi afla în curând care sunt acestea", a declarat Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici