Parlamentul rus ia în considerare convocarea ministrului Apărării pentru a da socoteală după înfrângerile din Ucraina

Camera inferioară a parlamentului rus va lua în considerare convocarea ministrului Apărării, Serghei Şoigu, în cadrul unei sesiuni închise, a declarat joi un deputat de rang înalt, Serghei Mironov, citat de ziarul Kommersant.

1318 afișări
Imaginea articolului Parlamentul rus ia în considerare convocarea ministrului Apărării pentru a da socoteală după înfrângerile din Ucraina

Convocarea unui ministru de către Duma de Stat pentru a da socoteală este o noutate. Pe de altă parte, forţele armate ale Rusiei au fost criticate în mod deschis de comentatorii militari în această săptămână, după ce au pierdut controlul asupra unor părţi mari din regiunea ucraineană Harkov în faţa unui avans fulgerător al forţelor ucrainene.

Mironov, un susţinător puternic al invaziei Rusiei în Ucraina şi şef al micului partid pro-Kremlin "Rusia Justă", a fost citat spunând că Consiliul Dumei de Stat, care gestionează afacerile Camerei, va discuta luni această chestiune.

Mironov scrisese miercuri pe Twitter că partidul său a propus sesiunea cu Şoigu "pentru ca deputaţii să poată vorbi cu el în spatele uşilor închise şi să-i pună toate întrebările care ne interesează pe noi şi pe cetăţeni".

Înfrângerea Rusiei în regiunea Harkov a fost cea mai mare de când a fost respinsă dintr-un avans asupra capitalei ucrainene Kiev în primele săptămâni ale invaziei, care a început pe 24 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici