Parlamentul sud-coreean a votat în favoarea suspendării din funcţie a preşedintei Park Guen-Hye

Parlamentul sud-coreean a votat, vineri dimineaţă, în favoarea suspendării din funcţie a preşedintei Park Guen-Hye implicată într-un scandal de corupţie, scriu Le Figaro şi Reuters.

3078 afișări
Imaginea articolului Parlamentul sud-coreean a votat în favoarea suspendării din funcţie a preşedintei Park Guen-Hye

Parlamentul sud-coreean a votat destituirea preşedintei Park Guen-Hye (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Deputaţii sud-coreeni au depus, joi, o moţiune pentru destituirea din funcţie a preşedintei Park Geun-Hye, implicată de mai multe săptămâni într-un scandal de corupţie. În textul moţiunii, Park este acuzată de încălcarea Constituţiei şi de o serie de alte delicte, de la eşecul de a proteja poporul până la corupţie şi abuz de putere. Textul a fost supus vineri votului Adunării Naţionale.

Curtea Constituţională va decide dacă va valida moţiunea pentru ca Park să fie înlăturată de a putere sau dacă o va respinge şi o va repune în drepturi.

În cazul în care Curtea Constituţională va valida moţiunea, Park va fi primul şef de stat sud-coreean ales în mod democratic care nu îşi va termina mandatul de cinci ani.

Park a spus că va accepta destituirea parlamentară, adăugând că va rămâne în funcţie în timp ce va fi analizată moţiunea de către Curtea Constituţională, o procedură ce poate dura luni de zile.

În acest interval de timp, ea nu îşi va mai putea îndeplini atribuţiile, ce vor fi încredinţate premierului. Park va avea doar titulatura de preşedinte.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici