Parlamentul Turciei aprobă proiectul de lege privind trimiterea de trupe în Libia

Parlamentul turc a aprobat joi cu o largă majoritate un proiect de lege care permite desfăşurarea de trupe în Libia pentru a sprijii guvernul de la Tripoli în războiul civil cu care se confruntă Libia şi care se înrăutăţeşşte pe zi ce trece, potrivit cotidianului The Guardian. .

997 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Turciei aprobă proiectul de lege privind trimiterea de trupe în Libia

Parlamentarii turci aprobă proiectul de lege privind trimiterea de trupe în Libia

Proiectul, adoptat în timpul unei întruniri speciale a PArlamenttului de la Ankara, vine pe fondul temerilor că ameninţarea intervenţiei turceşti, pe lângă cea a altor concurenţi regionali, ar putea intensifica violenţa în Libia . Deputaţii au votat 325 la184 în favoarea intervenţiei militare.

Preşedintele turc, al cărui partid AK conduce o majoritate în parlament, a putut să adopte legislaţia fără sprijin din partea partidelor majore de opoziţie, care au votat împotriva acesteia.

Proiectul de lege permite desfăşurarea trupelor care nu sunt de luptă, pentru a acţiona în calitate de consilieri şi instructori pentru forţele guvernamentale împotriva celor ale generalului Haftar.

Vicepreşedintele Turciei, Fuat Oktay, a declarat că proiectul de lege va fi valabil timp de un an, dar nu a dat detalii despre amploarea potenţialelor intervenţii militare.

"Suntem gata. Forţele noastre armate şi ministerul nostru de apărare sunt gata", a declarat Oktay.

Turcia este aliată cu guvernul Libiei, susţinut de ONU, cu sediul în capitala Tripoli.

Guvernul libian luptă împotriva unei insurgenţe a forţelor militare care sunt conduse de generalul Khalifa Haftar, care controlează estul Libiei.

Într-o convorbire telefonică cu preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, preşedintele american Donald Trump a avertizat împotriva „imixtiunilor străine” în Libia, a transmis Casa Albă.

Egiptul, care îl susţine pe Haftar, a condamnat decizia Turciei, afirmând că „ar afecta negativ stabilitatea regiunii mediteraneene”.

Săptămâna trecută, Erdogan a declarat că va solicita aprobarea parlamentară pentru a oferi asistenţă militară în urma unei solicitări a guvernului de la Tripoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
turcia,
libia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici