Parlamentul ucrainean adoptă legea care acordă amnistie anumitor combatanţi din est

Parlamentul ucrainean a adoptat marţi un proiect de lege care garantează amnistia, în anumite condiţii, pentru combatanţii angajaţi în confruntările din estul Ucrainei, de la începutul conflictului în urmă cu cinci luni.

164 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ucrainean adoptă legea care acordă amnistie anumitor combatanţi din est

Parlamentul ucrainean adoptă legea care acordă amnistie anumitor combatanţi din est (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Petro Poroşenko a supus marţi Parlamentului un proiect de lege privind o amnistie pentru "participanţii la evenimentele din Doneţk şi Lugansk", două fiefuri ale rebelilor proruşi.

Conform preşedinţiei, proiectul de lege scuteşte de la proceduri penale şi administrative combatanţii, cu excepţia celor care s-au făcut vinovaţi în special de "crime, violuri şi terorism". Potrivit presei ucrainene, o excepţie de la această amnistie sunt şi cei responsabili de doborârea avionului Boeing al companiei Malaysia Airlines la 17 iulie, soldat cu 298 de morţi.

Parlamentul a adoptat de asemenea, marţi, proiectul de lege depus de preşedintele Petro Poroşenko care prevede mai multă autonomie pentru regiunile separatiste din estul Ucrainei şi care fixează alegeri locale în aceste regiuni, la 7 decembrie.

Aceste proiecte de lege privind un "statut special" pentru regiunile Doneţk şi Lugansk şi privind acordarea amnistiei anumitor combatanţi din est erau prevăzute de protocolul de armistiţiu semnat la 5 septembrie de Kiev şi rebelii proruşi, care cer independenţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici