Parlamentul Ucrainei a respins amendamentul privind întreruperea legăturilor diplomatice cu Rusia

Parlamentul Ucrainei a respins, miercuri, amendamentul privind întreruperea legăturilor diplomatice cu Rusia, parte a proiectului de lege pentru reintegrarea regiunii Donbas, relatează site-ul agenţiei Tass.

807 afișări
Imaginea articolului Parlamentul Ucrainei a respins amendamentul privind întreruperea legăturilor diplomatice cu Rusia

Parlamentul Ucrainei a respins amendamentul privind întreruperea legăturilor diplomatice cu Rusia

72 de parlamentari au votat în favoarea amendamentului, în condiţiile în care necesarul era de 226 de voturi.

"Amendamentul a fost respins, iar Ministerul ucrainean de Externe trebuie să decidă în privinţa acestei chestiuni", a declarat secretarul comisiei pentru securitate naţională şi apărare din Parlamentul ucrainean, Ivan Vinnik.

Marţi şi miercuri, Parlamentul de la Kiev a dezbătut proiectul de lege "Particularităţile politicii de stat privind restabilirea suveranităţii statului ucrainean în privinţa teritoriului ocupat temporar al regiunilor Doneţk şi Lugansk din Ucraina".

În prezent, au fost luate în considerare peste 600 de amendamente, însă niciunul nu a primit sprijinul Parlamentului. Unul dintre amendamente prevede recunoaşterea ca organizaţii teroriste a autorităţilor din Donbas care nu se află sub controlul guvernului de la Kiev.

La 18 iulie 2017, regimurile separatiste din estul Ucrainei au proclamat un nou stat pe teritoriile pe care le controlează şi care includ oraşele Doneţk şi Lugansk. Uniunea Europeană a impus sancţiuni Rusiei după anexarea regiunii ucrainene Crimeea de către Moscova în anul 2014, regimul de sancţiuni fiind înăsprit ca urmare a implicării ruse în conflictul separatist din estul Ucrainei.

Conflictul militar din regiunile Doneţk şi Lugansk, între serviciile de securitate ucrainene şi insurgenţi separatişti proruşi, a izbucnit în 2014, după înlăturarea Administraţiei proruse de la Kiev, şi s-a soldat până în prezent cu aproximativ 10.000 de morţi. Acordul de la Minsk, care prevede încetarea ostilităţilor, a fost încălcat în mod frecvent.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici