Parlamentul UE va transmite Marii Britanii că poate anula procedura Brexit în cursul negocierilor

Marea Britanie va putea opri procedura Brexit chiar şi după activarea procedurii formale, se arată într-un proiect de rezoluţie aflat în curs de elaborare în Parlamentul European, informează site-ul agenţiei Reuters.

1908 afișări
Imaginea articolului Parlamentul UE va transmite Marii Britanii că poate anula procedura Brexit în cursul negocierilor

Parlamentul UE va transmite Marii Britanii că poate anula procedura Brexit în cursul negocierilor (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Guvernul Theresa May va declanşa miercuri procedura formală de scoatere a Marii Britanii din Uniunea Europeană prin activarea Articolului 50 al Tratatului Lisabona.

Ca reacţie, Parlamentul European elaborează un proiect de rezoluţie care va permite Marii Britanii să anuleze procedura Brexit în cazul în care liderii politici de la Londra se vor răzgândi în următorii doi ani.

"Nu vrem să închidem uşa raţiunii", a declarat eurodeputatul Philippe Lamberts, copreşedintele Grupului Verzilor din Parlamentul European.

"Va exista o referinţă privind revocabilitatea activării clauzei Articolului 50", a adăugat Lamberts.

Eurodeputatul Elmar Brok, membru al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul cancelarului Angela Merkel, a confirmat că există discuţii pe tema introducerii unei astfel de referiri în proiectul de rezoluţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici