Partidul britanic antieuropean UKIP prezintă planurile unei campanii pentru Brexit

Liderul Partidului pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, a prezentat joi planuri pentru sute de mitinguri care vor avea loc începând din septembrie, ca parte a campaniei pentru un "nu" la referendumul privind apartenenţa la UE, relatează AFP în pagina electronică.

92 afișări
Imaginea articolului Partidul britanic antieuropean UKIP prezintă planurile unei campanii pentru Brexit

Partidul britanic antieuropean UKIP prezintă planurile unei campanii pentru Brexit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nigel Farage a spus că partidul său va lansa "o amplă campanie" pentru referendum, pe care primul-ministru David Cameron a promis că îl va organiza până în anul 2017.

El a criticat absenţa unei campanii organizate care să susţină votul negativ, spunând că UKIP va milita alături de eurosceptici, dintre care mulţi sunt membri ai Partidului Conservator, "odată ce aceştia din urmă vor fi dispuşi să acţioneze şi vor fi decişi să se alăture acestei lupte".

"În absenţa oricui altcuiva, UKIP va prelua comanda în această ţară", a spus Farage la Londra în cadrul unui discurs.

Farage le-a cerut euroscepticilor să se alăture campaniei, avertizând că nu există "niciun dubiu" asupra faptului că voturile de "da" sunt mai numeroase în sondaje.

Unii membri seniori ai Partidului Conservator au sugerat ca referendumul să aibă loc anul viitor, iar ziarul The Independent a relatat săptămâna trecută că premierul Cameron va confirma acest lucru la conferinţa anulală de partid, în luna octombrie.

Cameron a spus că va derula o campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană dacă va putea negocia termenii de apartenenţă astfel încât să întărească suveranitatea britanică. Farage a spus însă că partidul său, care are un deputat în Camera Comunelor, "nu este interesat" de negocierea lui Cameron, adăugând că "partea care votează cu «nu» trebuie să stabilească ordinea de zi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici