Partidul Comunist Chinez, despre liderul nord-coreean: "Frumuseţe răpitoare, farmec pisicesc, visul tuturor femeilor". GAFA pe care a făcut-o cotidianul oficial al PCC

Cotidianul Poporului, publicaţia oficială a Partidului Comunist Chinez (PCC), a retras, miercuri, de pe site-ul său un articol care lăuda farmecul fizic al liderului nord-coreean Kim Jong-Un, preluat de pe un site satiric american, după ce crezuse iniţial că acele informaţii erau adevărate.

2978 afișări
Imaginea articolului Partidul Comunist Chinez, despre liderul nord-coreean: "Frumuseţe răpitoare, farmec pisicesc, visul tuturor femeilor". GAFA pe care a făcut-o cotidianul oficial al PCC

Partidul Comunist Chinez, despre liderul nord-coreean: "Frumuseţe răpitoare, farmec pisicesc, visul tuturor femeilor". GAFA pe care a făcut-o cotidianul oficial al PCC (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Site-ul acestui ziar, publicaţia oficială a regimului comunist de la Beijing, publicase marţi două paragrafe care reluau cuvânt cu cuvânt articolul apărut pe site-ul american de satiră The Onion, în care Kim Jong-Un fusese desemnat "cel mai sexy bărbat în viaţă" al anului 2012.

Cotidianul Poporului postase cu acel prilej o galerie cu 55 de fotografii ale lui Kim Jong-Un, al treilea lider din dinastia comunistă nord-coreeană, care a ajuns la putere în decembrie 2011, după tatăl său, Kim Jong-Il (1941-2011), şi bunicul său, Kim Il-Sung (1912-1994) - cel din urmă fiind fondatorul regimului.

"Cu faţa lui rotundă de o frumuseţe răpitoare, farmecul său pisicesc şi constituţia lui robustă, idolul de la Pyongyang reprezintă visul tuturor femeilor", afirma The Onion în articolul său, citat cuvânt cu cuvânt de Cotidianul Poporului.

"Sub aparenţa unui om puternic care îşi ascunde farmecul său de bărbat drăguţ şi amabil, Kim a făcut să bată inimile femeilor din redacţia noastră, prin simţul lui vestimentar perfect, coafura lui şic şi, bineînţeles, cu zâmbetul lui legendar", se afirmă în articolul apărut pe site-ul cotidianului chinez, care reproduce în continuare textul din The Onion.

Cotidianul Poporului o citează apoi pe Marissa Blake-Zweiber, pretinsul redactor-şef al departamentului Lifestyle al publicaţiei The Onion, care declarase referindu-se la Kim Jong-Un: "El are acel dar rar de a fi cumva total adorabil şi perfect macho în acelaşi timp".

Dar, după ce a făcut deliciul a mii de internauţi, care au dezvăluit imediat gafa de proporţii comisă de Cotidianul Poporului, pagina pe care fusese postat acest articol pe site-ul publicaţiei chineze nu mai putea fi consultată în cursul zilei de miercuri, iar utilizatorii care încercau să o consulte erau întâmpinaţi cu un mesaj de eroare.

Versiunea tipărită a cotidianului comunist nu a menţionat această informaţie în ediţia sa de miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici