Partidul Libertăţii din Austria, declin semnificativ în preferinţele alegătorilor după scandalul politic în care este implicat fostul vicecancelar

Popularitatea Partidului Libertăţii din Austria (FPO) a scăzut cu 5%, până la 18%, după ce liderul formaţiunii, Heinz-Christian Strache, a fost surprins oferind contracte guvernamentale unei femei care pretindea că este nepoata unui oligarh rus, indică datele unui sondaj de opinie.

1784 afișări
Imaginea articolului Partidul Libertăţii din Austria, declin semnificativ în preferinţele alegătorilor după scandalul politic în care este implicat fostul vicecancelar

Partidul Libertăţii din Austria, declin de 5% în preferinţele alegătorilor după scandalul politic î

Sondajul, prezentat luni de site-ul de ştiri Oe24, a indicat o scădere a popularităţii formaţiunii naţionaliste, în timp ce conservatorii cancelarului Sebastian Kurz au înregistrat un avans de 4% în intenţiile de vot, până la 38%, informează agenţia de ştiri Bloomberg.

În urma scandalului, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat sâmbătă că va propune organizarea de alegeri legislative anticipate şi că va pune capăt coaliţiei cu Partidul Libertăţii.

Strache, vicecancelar şi lider al Partidului Libertăţii (FPO, extremă-dreapta), a demisionat sâmbătă din ambele funcţii după ce două organizaţii media germane au dezvăluit o înregistrare secretă în care politicianul oferă contracte guvernamentale în schimbul unor favoruri politice şi financiare, inclusiv o acoperire mediatică favorabilă pentru formaţiunea naţionalistă, relatează postul Deutsche Welle.

Politicianul a recunoscut că afirmaţiile sale din înregistrare sunt "catastrofale şi extrem de stânjenitoare", însă negat că ar fi încălcat în vreun fel legea.

Potrivit publicaţiilor Der Spiegel şi Süddeutsche Zeitung, înregistrarea ar fi fost făcută în iulie 2017 la Ibiza, cu câteva luni înainte de alegerile legislative din Austria.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici